top of page

Why Plan Ahead?

Jumalat ja siunatut

Siunatuiksi nimitetään ihmisiä, jotka syntyvät maagisina. Heillä on vaihteleva määrä henkienergiaa, jota he voivat käyttää loitsimiseen ja siinä missä joku saa vain päänsäryn aina ennen sadesäätä, joku toinen kykenee opiskelemaan aina jumalaksi asti. Siunattuja syntyy yleensä jumalvanhemmille, mutta satunnaisesti myös ihmisille. Noitavainojen pelossa ihmisvanhemmille syntyvät siunatut pyrkivät kuitenkin pitämään voimansa visusti piilossa.

Jumalat pitävät yllä maailman tasapainoa, vastaavat ihmisten rukoukseen ja vastaanottavat näiden uhrilahjoja. Heidän voimansa vaihtelevat yksilöittäin todella paljon sekä väkevyydeltään, että luonteeltaan. Kansana jumalat ovat viisaita, mutta itsekeskeisiä ja juonittelevia, eivätkä he ole valmiita jakamaan omaa onneaan muille. Huolimatta tästä lievästä narsismin vivahteesta he ovat hyvin perheuskollisia ja pitävät työtään suuressa arvossa pyrkien tekemään tämän ainutlaatuisen ja tärkeän tehtävän aina hyvin.

Jumalia koulutetaan Jumalakatemiassa, josta jokainen jumala valmistuu ensin pikkujumalaksi ja myöhemmin voi opiskella lisää tullakseen jumalaksi.

Ulkonäkö
Ulkonäkö

Siunatut näyttävät usein magian ansiosta miellyttäviltä silmään, vaikka heillä olisi arpia kasvoissaan tai liiallisesti rasvaa vyötäröllään. He eivät ole kovin vahvarakenteisia, mutta yleensä kuitenkin vahvempia, kuin jumaliksi asti päässeet toverinsa. Siunatut näyttävät hyvin samanlaisilta kuin ihmiset, mutta heidän silmiensä, ihonsa tai hiustensa väri voi olla korostuneempi ja kirkkaampi.

Jumalilla nämä siunattujen kauneuspiirteet ovat vielä näyttävämpiä: sitä enemmän, mitä voimakkaampi jumala on. Jumalat ovat lähes aina fyysisesti heikkoja, vaikka näyttäisivätkin suurilta, sillä he käyttävät usein taikuutta pienempiinkin asioihin. Ylipaino on tästä syystä heidän keskuudessaan myös melko yleistä.

Joskus jumalat voivat jopa taikomisen aikana muuntua hetkellisesti erinäköisiksi, mikäli he käyttävät paljon henkienergiaa kerralla - harvoin jumala kuitenkaan käyttää niin paljon, että tätä ilmiötä pääsisi kukaan todistamaan.

Yleisesti esiintyviä muutoksia tällaisissa tilanteissa on silmien värin vaihtuminen, hiusten värin, mallin tai pituuden vaihtuminen, ruumiinosien hehkuminen ja ruumiinrakenteen vääristyminen. Mitä vahvemmasta jumalasta ja mittavammasta loitsusta on kyse, sitä merkittävämpi tämä muutos on.

 Perustaitavan jumalan muutos voi sisältää jotain yllämainituista, mutta ei yhtä huomattavasti, kuin väkevän jumalan.

Esimerkiksi kolmostason (3) jumalan silmät ja kädet voivat hehkua punaisina, nelostasolla (4) sama efekti on voimakkaampi ja lisäksi esimerkiksi hiukset voivat hehkua ja hulmuta pidempinä tai iho vaihtaa väriä, ja lopunviimein vitostason (5) jumalalla jopa ruumiinrakenne voi jo muuttua, esim raajat voivat venyä ja vanua. Myös muita muutoksia kuin edellä mainitut voi ilmetä.
Ylijumalalla tämä efekti muovaisi koko henkiolennon tunnistamattomaksi - tätä tosin ei todennäköisesti edes näkyisi näyttävän henkienergian spektaakkelin takaa.  

Pukeutuminen

Jumalat rakastavat näyttävyyttä ja pukeutuvat oman rajallisuutensa rajoissa mielellään hopealla ja kullalla kirjailtuihin vaatteisiin ja koreisiin koristuksiin. He käyttävät loisteliaita koruja, kalliita kankaita ja jopa taikakeinoja ulkonäköönsä – oli kyse sitten yliluonnollisesti hohtelevasta timantista tai vaikka sädekehästä!
Monilla siunattujen ja erityisesti jumalten vanhemmilla suvuilla on omia paljonkin muista poikkeavia vaatetustapoja, mutta yleispätevänä sääntönä soveliaalle pukeutumiselle voidaan pitää sitä, että rintakehän ja reisien ei sovi näkyä. Erilaisesti pukeutuvia voidaan katsoa pahalla, erityisesti jos he ovat naisia. Sukujen erityistavat kuitenkin hyväksytään paremmin.

Ikääntyminen
Ikääntyminen

Siunatut ja jumalat (etenkään jumalat) eivät vanhene samalla tavalla, kuin ihmiset ja demonit. Heidän kasvojensa varjot toki syventyvät vuosien myötä ja hiukset menettävät väriään muuttuen joillain myös harmaiksi, mutta kyttyräselkäiset jumalat selkäkipuineen ja vapisevine käsineen ovat hyvin harvassa. Jumala voi siis näyttää lopullisessa muodossaan harmaapäiseltä ja hänellä voi olla ryppyjä kasvoissaan, mutta hahmo ei menetä iän vuoksi toimintakykyään, ala unohtelemaan tai kasvata isoja karvaisia luomia.​ Ikää on yleensä hankalaa arvioida näiden ulkonäöstä, sillä valtaosa heistä näyttää tietyllä tavalla iättömiltä ja ikäänsä nähden liian hyväkuntoisilta. Useimmiten tarkimman iän voikin todeta katsomalla näiden silmiin, tai kuuntelemalla näiden puhetta ja seuraamalla näiden tapaa katsoa maailmaa.

Nuoren 20-vuotiaan näköiseksi jämähtäminen on harvinaista, mutta mahdollista siinä missä vanhentuminen vanhukseksi astikin – valtaosa jumalista pysähtyy jonnekin 40 ja 60 vuoden välille vanhenematta siitä enää ulkoisesti, vaikka vuosia kertyisikin.

Jumalat myös vanhenevat fyysisesti hieman eri tahtia ja joku saattaakin viihtyä parikymppisen näköisenä toista pidempään. Lähtökohtaisesti tähän vaikuttavat sekä perintötekijät, henkienergian alkuperäinen määrä, elämän psyykkinen painolasti että elintavat.

- Vanheneminen hidastuu murrosiän jälkeen

Fyysinen ikä:

 • 50 - 99 

 • 100 - 149

 • 150 - 199

 • 200 - >

Ulkoinen ikä vähintään:

 • 25

 • 30

 • 35

 • 40

- Vanheneminen yleensä pysähtyy 40 - 60 ikävuoteen

Jumala kuolee, kun tämän henkienergia loppuu. Joillakin se vie vain ihmiselämän verran, jotkut taas kestävät satoja vuosia. Vanhin jumala on ollut n. 500-vuotias. Jos jumala käyttää henkienergiaansa jatkuvasti ja paljon, se kuluu vähän nopeammin. Henkienergia uusiutuu tiettyyn pisteeseen asti melko tehokkaasti, mutta tämän pisteen ylityttyä sen kyky uusiutua huononee huomattavasti. 
Jumala ei koskaan voi täysin arvioida, milloin hän kuolee, mutta hän kyllä tuntee, kun hänen voimansa alkavat ehtyä.

Pikkujumalat ja siunatut kuolevat vanhuuteen keskimäärin 100 - 200- vuotiaina, jumalat 150 - 300- vuotiaina. Tämä ero johtuu yksinomaan henkienergian määrästä. Tämä on yleisimpien kuolinvuosien perusteella tehty arvio, eli heittoa molempiin suuntiin tapahtuu.

Jumalan ulkonäkö voi muuttua iän karttuessa myös muilla tavoin:

 

Jumalan henkienergia on yksilöllistä, sillä jokaisen henki on erilainen. Niinpä jumalten (ja siunattujen) energia on myös yksilöllisen näköistä ja väristä: jollakulla on terävää, piikikästä ja näyttävän vihreää, jollakin toisella pehmeää, usvamaista ja lempeän sinistä. Pitkään henkienergiaansa käyttäneet jumalat muuttuvat ulkonäöltään muistuttamaan enemmän henkeään, sieluaan: tämä voi näkyä esimerkiksi hiusten vaalenemisena, silmien värin muuttumisena tai ihon ainutlaatuisen värisenä hehkuna. Heille voi muodostua yksilöllisiä kuvioita ihoon tai he voivat muuttua jopa fyysisesti eri näköisiksi. Tällainen muokkaantuminen tapahtuu vasta, kun jumalan henkienergiavarannosta on käytetty tarpeeksi - tai jos sitä käytetään kerralla erittäin paljon.

 Jumalalle ei voi tulla uusia elimiä, raajoja tai ruumiinosia vanhenemisen seurauksena.

Tavat ja kulttuuri
Tavat ja kulttuuri

Siunatut syntyvät usein vanhemmille, jotka ovat itsekin siunattuja. Joskus siunattu voi syntyä myös ihmisille, joilla ei ole minkäänlaista maagista taipumusta. Niinpä Mihrasissa asuu jonkin verran siunattuja. Noitavainojen pelossa he pitävät yleensä voimansa visusti piilossa. Jumalat kuitenkin etsivät siunattuja ahkerasti myös ihmisten keskuudesta, ja suurin osa näistä löydetäänkin. Syntyessään siunattu voi syntyä joko ihmisten tai jumalten keskuuteen. Ihmisten joukkoon syntynyt siunattu elää yleensä elämänsä varsin pitkälle kuten muut ihmiset, ainakin siihen asti, että jumalat löytävät hänet. Tämän jälkeen useat siunatut haluavat astua uudenlaiseen maailmaan ja liittyä muiden taikovien joukkoon. 

Jumalten kansa erää tiukassa kurissa ja nuhteessa, tarkassa hierarkiassa. Heillä on äärimmäiset tiukat lait ja rangaistukset ovat kovia, väkivaltaisia ja ironisia. Tiukasta lainsäädännöstään huolimatta jumalten yhteiskunta on korruptoitunut ja tästä syystä lakien rikkominen jopa rangaistuksen uhalla on melko yleistä.
Jumalat pitävät selkeän eron itsensä ja ihmisten välillä, jotteivat ihmiset kuvittelisi heitä vertaisikseen. Jumalat eivät saa kertoa esimerkiksi nimeään ihmisille – heille saa kertoa ainoastaan sen, millaisia jumalia on olemassa. Kaikenlaisen tiedon vuotaminen jumalista tuomitaan helposti ja tästä syystä myös ihmisten joukossa viihtyvät jumalat ovat oppineet varovaisiksi.

Nimet

Jumalten kieli, jota myös jumalten keskuudessa asuvat siunatut puhuvat, muistuttaa monien fantasiamaailmojen haltiakieliä: se on pehmeä ja soinnukas kieli. Samoin heidän nimensä ovat pehmeitä ja usein pitkiä. Osa jumalista ja siunatuista kuitenkin  nimeää nykyään uuden villityksen mukaan lapsensa muokatuilla ihmisten nimillä. 
Naisten nimiä: Caialah, Atalana, Rhiona (tai uuden villityksen mukaan Adriana, Maryana).
Miesten nimiä: Malakar, Shiovan, Cefanyah (tai uuden villityksen mukaan Nathanael, Mihail).

Kaupunkeja

Mihrasin laaksossa on siunattujen ja jumalten oma kaupunki Elahan, jonka yhteydessä myös Jumalakatemia. Elahanissa asuu pääosin siunattuja ja opiskelijoita, jotka eivät asu akatemian tiloissa. Siellä on pieni tori, taverna ja muutoin lähinnä asuinrakennuksia.
Elahanin lisäksi Jumalakatemian kohdalla, mutta korkeammalla vuoristossa (ja sen toisella puolella) on isompi jumalten kaupunki, joka laajentuu osittain jumalten omaan rinnakkaistodellisuuteen. Tänne ei kuitenkaan ole asiaa muilla kuin virassa olevilla jumalilla.

Jumalten häät

Jumalatkin pitävät avioliittoa yhtenä elämän peruspilareista ja ottavatkin avioliittoon liittyvät asiat erittäin tosissaan. Heille ominaiseen tapaan he eivät hääjuhlallisuuksissakaan säästele maagisia spektaakkeleita. 


Jumalten hääjuhlat ovat säilyneet lähestulkoon muuttumattomina koko heidän tunnetun historiansa alusta asti, ja vain hyvin pieniä muutoksia on suostuttu ylipäätään harkitsemaan. Niinpä juhlallisuuksissa yhdistyy sekä jumalainen loisto kuin muinaisilta ajoilta säilynyt ironisesti inhimillisyydestä muistuttava henkäys. Vihittävä pari ei esimerkiksi saa koskettaa toisiaan valmistelujen ja seremonian aikana, ennen kuin avioliitto sinetöidään.

Akatemia
Akatemia

Siunatut, joilla taikuus elää vahvana, pääsevät opiskelemaan Jumalten Akatemiaan. Se on taianomainen koulu Pohjanvuorten rinteillä sijaitsevassa vanhassa luostarirakennuksessa, lähellä Elahania. Sen valkoinen rappaus on osin rapissut ja seinät ovat jo päässeet sammaloitumaan, mutta rakennus herättää silti kunnioitusta. Jumalakatemia on vahvasti suojattu häivetaikuudella (illuusiotaikuudella), jotta luostarille eksyvät ihmiset eivät häiritsisi opiskelijoita tai edes näkisi, mitä rakennuksessa tapahtuu. Rakennusta ympäröi kaunis sisäpiha, jota taas ympäröivät osin romahtaneet, kolmimetriset muurit.
Akatemiassa koulutetaan myös jumalten sotajoukot.

Akatemiassa on kahdeksan kerrosta:


- 8. kerroksessa on yksinomaan opettajien asuinhuoneita, sekä rehtorin asunto
- 7. ja 6. kerroksissa on opiskelijoiden asuntoja
- 5. kerroksessa sotilaskokelaiden huoneita
- 4. ja 3. kerros sisältävät luokkahuoneita
- 2. kerroksessa on ruokasali, kirjasto ja sisääntuloaula
- 1. kerros on osin maan alla, ja siellä sijaitsevat ruoka- ja tarvikevarastot, palvelusväen asunnot ja kaikki mahdollinen sälä. 

Akatemiassa opiskelusta lisää tietoa foorumilla.

Hierarkia ja arvonimet
Hierarkia ja arvot

Jumalten yhteiskunta on tarkan hierarkinen. Näennäisesti siellä ei ole väliä, oletko nainen vai mies, aatelinen vai köyhä: se, millä on väliä, on kuinka vahva olet. Todellisuudessa naisten (eli jumalatarten ja pikkujumalatarten, tavan siunatuista puhumattakaan) asema on huonompi, kuin miesten.  Magialtaan vahvat siunatut pääsevät nousemaan arvoasteikossa aina ylemmäs, kuin voimattomammat. Taikuuden voimakkuus ei katso sukupuolta tai ikää. Mikäli olet tarpeeksi vahva pääsemään Akatemiaan sisälle, sinut opetetaan hyödyntämään potentiaalisi täysin.
 

Jumalia on useita eri arvoja ja lähes jokaiselle asialle löytyy jumala. Voimaerot jumalten välillä ovat suuret: pikkujumala saattaa suojella yhtä lampea ja kykenee auttamaan siinä eläviä kaloja pysymään hengissä, mutta jumala on jo voimakkaampi ja voi kyetä samaan koko maailman vesistöissä.
Tästä hyvänä esimerkkinä on Kuoleman jumala ja hänen pikkujumalansa, joita monet kutsuvat leikillään Kuoleman enkeleiksi. Kuoleman jumala on se, joka yhdessä muiden isompien jumalten kanssa päättää, kuka kuolee ja kuka ei, mutta hänen pikkujumalansa keräävät käytännössä kuolleitten sielut.

Hierarkia

Maailman huipulla on kaksi Ylijumalaa, Valon ja Pimeyden Ylijumalat. He ovat maailman voimallisimmat olennot, joilla on myös valtavasti vastuuta. He valvovat, että jumalat hoitavat työnsä mallikkaasti, eivätkä laiskottele tai tee typeryyksiä. Jumalat itse hoitavat pääasiassa keskenään maailman pyörittämisen, ja heillä voi olla keskinäisiä arvojärjestyksiä sukunsa tai voimakkuutensa mukaan, mutta lakimääräisesti he ovat tasa-arvoisia keskenään.

Heillä molemmilla on omat alaisensa, jotka keskittyvät erilaisiin alueisiin. Lisäksi on jumalia, jotka ovat molempien suoria alaisia. Lähes jokaisella jumalalla on vielä monenlaisia pikkujumalia hoitamassa juoksevia asioita ja toimimassa ihmisten rukousten välittäjinä.

Pikkujumalat toimivat usein paikallisina ns. "suojelijoina", joita rukoillaan vastaavasti kuin katolisuudessa pyhimyksiä. Samaan asiaan erikoistuneita pikkujumalia voi olla useita ja "töissä" erilaisilla jumalilla erikoistumisesta riippuen.

 

Alla on listattu jumalia ja heidän mahdollisia alaisiaan eli pikkujumalia. Mikäli sinulla on hyvä ajatus jumalasta/ pikkujumalasta, niin ota toki yhteyttä YP:n ja sovitellaan se joukkoon sopivaksi! Tässä listassa eivät siis ole kaikki mahdolliset jumaluudet; jokaisella asialla on käytännössä vähintään pikkujumala.

Mikäli haluat hahmoksi sellaisen alan jumalan, jollainen on jo toisella pelaajalla, sopikaa yhdessä hänen kanssaan, olisiko näitä jumalia mahdollista olla kaksi.

 

Kunkin jumaluuden perässä on pelissä oleva hahmo, jos sellainen on jo olemassa. Myös kyseisen jumalan alla työskentelevät pikkujumalat on nimetty, mikäli sellaisia on pelissä. 

Valon Ylijumalan alaisia

Valon Ylijumalan alaa on hyvyys ja elämä. Hänen alaisiinsa kuuluvat muun muassa seuraavat jumalat:


1. Elämän jumala, Ciyon Tethys 

(alaisina mm. hedelmällisyyden pikkujumalia, eläinten pikkujumalia, kasvien pikkujumalia..)

- Sairauksien pikkujumala Jadan Tethys

- Elpymisen pikkujumala Serei Nemeia


2. Rakkauden jumalatar, Qaheia Synora

 (pieniä rakkauden jumalia, himon, perheen, mustasukkaisuuden pikkujumalia..)

- Rakkauden pikkujumalatar, Cidonia Gardia


3. Hyvyyden jumala, Noyela Liaven

(myötätunnon, uskollisuuden, rakkauden, ystävyyden, hyväntahtoisuuden pikkujumalia...)

- Lohdun pikkujumalatar, Thennin


4. Toivon ja onnen jumala 

(onnellisuuden, ilon, toivon pikkujumalia...)

- Onnen pikkujumalatar, Trinity Thorne


5. Menestyksen jumala 

(voiton pikkujumalia, onnekkuuden pikkujumalia, työn pikkujumalia, kunnian pikkujumalia...)

5. Oikeuden jumalatar Esta'nria Akarel

(oikeuden pikkujumalia)

- Oikeuden pikkujumala Dantezryn Veilchen

Molempien alaisia

Jumalia, jotka ovat sekä Valon että Pimeyden Ylijumalten suoria alaisia:


1. Unen jumala, Levi Synora 

(painajaisten pikkujumalia, enneunien pikkujumalia.....)

- Painajaisten pikkujumala Edgart Elree os. Artharen


2. Viisauden jumala

 (maltillisuuden pikkujumalia, oppimisen jumalia..)


3. Talven jumala

 (lumen, jään ja kylmyyden pikkujumalia...)


4. Kesän jumala

 (tulen, veden ja maan pikkujumalia...)

- Tulen pikkujumalatar, Neri Rahmiel


5. Syksyn jumala

(veden, tuulen ja kylmyyden pikkujumalia...)


6. Kevään jumala 

(kasvien, hedelmällisyyden, tuulen, veden pikkujumalia...)


7. Myrskyn jumala

 (tuulen pikkujumalia, veden pikkujumalia, ukkosen pikkujumalia, lumen pikkujumalia, jään pikkujumalia...)

8. Maan jumala 

(kasvien, tulen, eläinten, veden pikkujumalia...)

8. Metsän jumalatar Ariana Veilchen

(kasvien, eläinten, veden pikkujumalia...)

9. Meren jumala, Desta`mrat Akarel

(veden, eläinten, kasvien pikkujumalia...)

 • ! Meren jumalan nimitys on kapea: tosiasiassa Meren jumala hallitsee muitakin vesistöjä, mutta Vesistöjen jumala kuulostaa vähemmän ytimekkäältä, joten titteli Meren jumala on jäänyt elämään sen synonyymiksi.

Pimeyden Ylijumalattaren alaisia

Pimeyden Ylijumalan alaa pahuus ja kuolema. Hänen alaisiaan:


1. Kuoleman jumalatar,  Scillana Tethys

(Alaisina kuoleman pikkujumalat: "Kuoleman enkelit", keräävät sieluja)

- Kuoleman pikkujumala, Arif Elyakim Amari


2. Vihan jumala

 (vihan pikkujumalia, kateuden pikkujumalia...)


3. Pahuuden jumala, Lazarel Artharen

 (haureuden pikkujumalia, himon pikkujumalia, hulluuden pikkujumalia, kauhun pikkujumalia..)

- Himon pikkujumala, Lucas Noctyx


4. Kärsimyksen jumala Maenascir Artharen

(nälän pikkujumalia, kateuden pikkujumalia, surun pikkujumalia, sairauden pikkujumalia, kivun pikkujumalia, tuskan pikkujumalia..)

- Sairauden pikkujumala, Viseria Noctyx

- Kärsimyksen pikkujumala Skelio Karjin

- Himon pikkujumalatar Kalilth Synora


5. Sodan jumala, Jeromiah Tethys 

(sodan pikkujumalia, voiman pikkujumalia, voiton pikkujumalia, häviön pikkujumalia, epäonnen pikkujumalia, kunnian pikkujumalia..)

- Sodan pikkujumala, Rehael Deliriy

- Sodan pikkujumalatar, Ilvia Liaven

6. Kaaoksen jumala Chaius Noctyx

(erilaisia negatiivisiin tunteisiin keskittyneitä pikkujumalia, sodan pikkujumalia, eripuran pikkujumalia...)

Molempien alaisia (jatkuu)

10. Taivaan jumala

 (tuulen, ukkosen, lintujen pikkujumalia...)

11. Eläinten jumala

(eri eläinlajien pikkujumalia)


12. Ajan jumala

(nuoruuden, lapsuuden, ikääntymisen pikkujumalia...)

 • Ajan jumala tarvinnee hieman lisäselitystä: Hän kykenee muuttamaan sitä, miten muut kokevat ajan: hän voi saada muut kokemaan sen hitaampana tai nopeampana, tai jopa täysin pysähtyneenä pienen hetken ajan tai hidastaa vanhenemista. Oikeasti hänkään ei voi kajota ajan juoksuun. Etiäiset tulevaisuudesta ja menneestä sekä nykyhetkestä kuuluvat myös hänen erikoislahjoihinsa. Hänellä on hyvä tuntemus menneestä ja tulevasta.

13. Auringon jumala

(tulen, lämmön, valon pikkujumalia...)

 • Nimestään huolimatta jumala ei voi hallita aurinkoa, vaan on eräällä tapaa samanlainen elementtijumala, kuin esimerkiksi Ilman jumala. Hän voi toki hämärtää päivää, muttei sentään sammuttaa aurinkoa tai nopeuttaa aamun- tai yönkoita.

Lait
Jumalten lait

Jumalat ovat aina eläneet tarkasti säädellyssä yhteiskunnassa, mutta kolmensadan vuoden takainen epäonnistunut vallankumous sai Ylijumalat kiristämään lakeja vielä entuudestaan. Tästä huolimatta heidän yhteiskuntansa on jatkuvassa korruptoituneessa tilassa ja jopa julmista rangaistuksista huolimatta lakien rikkominen ei ole tavatonta. Yleensä jumalat ja siunatut kuitenkin noudattavat näitä lakeja, eikä rangaistuksia tarvitse usein jaella. Silloin kun siihen tullaan, on tästä vastuussa Jumalten neuvosto. Sinun on mahdollista saada hahmosi Jumalten Neuvostoon, siitä lisää infoa foorumilla.

Jumalten tärkeimpiä lakeja

Tähän on listattu joitain tärkeimmistä laeista antamaan osviittaa siitä, minkälaisista asioista rangaistaan ja miten.

1. Esiaviollisesta haureudesta tai aviorikoksesta seuratkoon poikkeuksetta hedelmällisyyden poistaminen. Avioliitto on pyhä liitto, joka tähtää jälkikasvun kasvattamiseen, ja ken sen rikkoo, syyllistyy anteeksiantamattomaan rikokseen.

 

2. Jokaiselta kansalaiselta odoteaan siveyttä, nuhteettomuutta ja uskollisuutta Ylijumalille, puolisollensa ja työllensä. Nämä olkoot elämän tärkeimmät velvollisuudet.

 

3. Sodomia kaikissa muodoissaan on ehdottoman kiellettyä. Rangaistus määrättäköön rikoksen luonteen mukaisesti, mutta vähimmillään toimeenpantavana olkoon voimien poisto. Sodomiaksi luettakoon haureus eläinten, lasten, ihmisten ja muiden suojelua tarvitsevien kanssa, tahi samaa sukupuolta olevan kanssa. Tästä säännöstä poisluettakoon tilanteen mukaan papit ja muut elävät, jotka kehonsa uhraavat. Tällöin uhrilahja otettakoon kunnialla vastaan.

 

4. Toiselta varastamisesta peritään moninkertaisesti omaisuutta korvaukseksi. Kohtuullinen korvaus ratkaistaan Neuvoston toimesta.

 

5. Kohdattaessa syntinen, on  jokaisen tuoda synti yleiseen tietoon, jotta Neuvosto voi langettaa sopivan rangaistuksen.

 

6. Rukouksiin vastattakoon epäsuorasti. Osoittaa ammattitaidottomuutta vastata rukoilijalle suoraan tai henkilökohtaisesti.

 

7. Ei pidä tyytyä mitättömiin uhrilahjoihin. Liika kiltteys johtaa kapinahenkeen.

 

8. Jokaisella jumalalla olkoon oikeus rankaista itseään alempiarvoisia olentoja väärän teosta häntä vastaan hyväksi näkemällään tavalla, mutta rangaistuksissa noudatettakoon säädyllisyyttä, suhteellisuutta ja pidättyväisyyttä.

 

9. Yksikään älköön paljastako taikavoimiaan vähemmille elämänmuodoille! Taikominen tällaisten olentojen läsnäollessa olkoon sallittua ainoastaan suuressa vaaratilanteessa. Muistin puhdistaminen olkoon lähtökohtainen ratkaisu tällaisen tilanteen jälkeen.

 

10. Älköön yksikään käyttäkö taikuutta arjen askareita kummempiin itsekkäisiin tarkoitusperiin ilman painavaa syytä. Rikkeen vakavuudesta riippuen sopiva rangaistus päätetään Neuvostossa.

 

11. Toisen tappamisesta riistetään rikoksen tekijältä henki. Mikäli tekijä on syyntakeeton, myös lievemmästä rangaistuksesta voidaan päättää Neuvostossa.

 

12. Ylijumalan tappamisesta koko rikokseen syyllistyneen suku teloitettakoon. Lisäksi Ylijumalan murhan yrittämisestä rangaistaan perheen teloittamisella. Kapinahengen lietsomisesta seuratkoon voimien poisto.

Muuta tärkeää
Muuta tärkeää

Suurimmat suvut, Synora, Liaven ja Tethys:

Jumalilla on paljon sukuja, joiden linjoja he pitävät parempina ja joissa on paljon voimallisia Siunattuja. 


Suurimmat kolme ovat Synora, Liaven ja Tethys. Ne ovat kaikki ikivanhoja sukuja, joiden joukossa ei juuri ole taikavoimattomia. Monet jumalat ovat yhä nykyäänkin vähintään jonkun vanhempansa tai isovanhempansa kautta kytköksissä näihin sukuihin, jotkut jopa kaikkiin.
Synoran suvusta on noussut paljon Viisauden, Unen ja Ajan jumalten kaltaisia neutraaleja jumalia, joiden työssä älykkyydellä on erittäin suuri merkitys. Heitä kuvaillaan usein hieman etäisiksi.
Liaven on luotettavimpana pidetty jumalten suku, jonka jäsenet pitävät tätä ansaittua mainetta suuressa arvossa. He ovat esimerkillisiä jumalia, joille velvollisuus tulee aina ensimmäisenä. He ovat myös tunnettuja kauneudestaan.
Tethys on sukuna pienempi kuin kaksi yllämainituista, mutta kuitenkin aivan yhtä tunnettu johtuen lähinnä tämän suvun jäsenten vahvasta temperamentista ja väkevistä taikavoimista. Tämän suvun edustajiin mahtuu monenmoista jumalaa. 

bottom of page