top of page
Roolipelin säännöt

Jotta pelaaminen sujuisi sopuisasti ja turhilta kärhämiltä vältyttäisiin, on hyvä seurata tiettyjä ohjenuoria. Tähän on kerätty huomioitavia asioita nykyisille ja tuleville MoMilaisille.

Pelimekaniikka
Foorumikäytös ja pelietiketti

Lähtökohtaisesti peleihin saa tulla koska tahansa mukaan pelaajia, joiden kanssa pelistä ei ole alun perin sovittu. Mikäli siis et tahdo ulkopuolisia peliisi, laitathan otsikkoon S-kirjaimen (suljettu). Silloin ulkopuoliset eivät saa osallistua peliin ilman lupaa. S-peli ei kuitenkaan ole sallittua esimerkiksi peleissä, joissa hahmosi rikkoo lakia keskellä Suurtoria, vain siksi ettet halua hahmollesi seuraamuksia.

Pelien määrää/hahmo ei ole rajoitettu, mutta aikajanojen pitäminen mielessä on suotavaa pelaamisen selkeyden vuoksi. Takaumapelit ovat sallittuja, kunhan niistä on maininta töpön alussa.

Mikäli pelin sijainti muuttuu kesken pelin, tulisi vanhassa pelissä olla linkki uuteen peliin ja toisinpäin.

Pelityylisi määrittää hahmosi tulevaisuutta. Hahmosi voi kehittyä, vahingoittua tai jopa kuolla sen mukaan, miten sillä pelaat. Olethan pelaajana tietoinen tästä: mikäli haluat pitää hahmosi hengissä, pelaa sillä sen mukaisesti. Lähtökohtaisesti emme ole lahtaamassa hahmojasi, mutta aina hahmo ei voi päästä kuin koira veräjästä.


 

Huomattavaa:

Mikäli hahmon toiminta aiheuttaisi hahmolle loren mukaan todennäköisesti seuraamuksia, ottaa ylläpito varmuuden vuoksi yhteyttä pelaajaan/pelaajiin. Tarkoituksena on seurata pienesti realismin toteutumista. Pelaajilta vastaukseksi riittää lyhyt ja ytimekäs "kyllä, ollaan mietitty", mikäli jatkoa on suunniteltu. Mikäli ei, voi ylläpito tässä kohtaa käydä aivoriihen pelaajan kanssa läpi siitä, miten juoni voisi edetä niin, että se olisi mielenkiintoinen ja silti pelastaisi hahmon nahan - mikäli pelaaja ylipäätään haluaa hahmonsa pelastaa.

Luotamme lähtökohtaisesti pelaajien itsensä tietävän, mikä menee yli. Ihmisten rangaistuksista ja jumalten laeista saa osviittaa siitä myös, mutta demonien keskuudessa kaikki taas on hyväksyttävämpää kuin muiden. 

Pelin sisältö


Pelin luonteen huomioon ottaen pidämme 16:ta ikävuotta alaikärajana liittymiselle.


Jos pelisi sisältää mahdollisesti rankempia teemoja tai tapahtumia, kirjaa otsikkoon ”M” (mature).
Emme halua rajoittaa pelaamista, mutta Proboardsin rajoitteiden takia tarkkaan kuvailtua, mässäilevää aikuismateriaalia (seksuaalista, väkivaltaista tai muutoin arkaluontoista sisältöä) sisältävät pelit tulee pelata
poissa foorumilta! Tässäkin pätee K16.

Tähän tarkoitukseen olemme pelaajien kanssa sopineet, että pelit pelataan Google docs:in kautta ( https://docs.google.com/  ). Pelaa peli normaalisti, mutta materiaalin siirtyessä liian groteskiksi siirry docsiin, jonka linkkaat pelin loppuun foorumille. Tehtyäsi tiedoston Docsiin, voit antaa muokkausoikeuden toiselle pelaajalle ja katsomisoikeuden kaikille, joilla on linkki käytössään.

Foorumilla noudatetaan yleisesti hyvää nettietikettiä ja arvostetaan kanssapelaajia. Kaikenlainen kiusaaminen on kiellettyä ja riitatilanteissakin odotamme hyviä käytöstapoja. Oletamme lähtökohtaisesti, ettei asiasta tarvitse huomauttaa. Pidetään MoM mukavana paikkana pelaajille!

Spämmäys ei ole hyvää käytöstä - muokkaathan siis jo olemassa olevia viestejäsi ennemmin, kuin postaat uusia!

Muiden roolipelien mainostus ei ole sallittua yleisillä keskustelukanavilla: sille on oma alueensa.

Aktiivisuus foorumilla: Aina ei ehdi, jaksa tai viitsi. Elämä tulee eteen. Mikäli tiedät olevasi pidempään pois foorumilta, tulisi siitä ilmoittaa erikseen tarkoitukseen pyhitetyssä boardissa. Myös lopettamisesta olisi hyvä ilmoittaa etukäteen – samoin siitä, mitä hahmoille tapahtuu.

Autohittaus = Toisen pelaajan hahmon ohjailu pelin aikana ilman lupaa.
Sinä et voi päättää, mitä vastapelaajan hahmo tekee tai mitä sille tapahtuu. Vastapuolen kanssa voi kuitenkin sopia tämänkin kohdalla poikkeuksia, mutta lähtökohtaisesti et voi kirjoittaa omaa hahmoasi vaikka tukistamaan vastapuolen hahmoa: voit laittaa hahmosi yrittämään sitä, mutta onnistuuko hahmosi siinä on lopulta vastapelaajan päätettävissä. Tämän voi ratkaista myös kysymällä heti pelin aluksi, ovatko pienet autohitit ok.

Huom. Jumalat ovat tässä kohdassa hieman eri asemassa muiden rotuisten hahmojen kanssa. Vahva jumala voi jossain määrin hallita toista olentoa vastoin tämän tahtoakin. Esimerkiksi telekinesialla voi nostaa myös rimpuilevaa tai pakoon pyrkivää hahmoa - se, onko tämä sopivaa, on kuitenkin eri asia! Näistäkin kannattaa etukäteen puhella vastapelaajan kanssa, mutta lähtökohtaisesti jumala voi näissä asioissa kävellä toisen hahmon mullittelujen yli.

Jumalakaan ei kuitenkaan missään nimessä saa ilman lupaa:


1. Tappaa
2. Pahoinpidellä (tai raiskata)
3. Ajaa hulluksi
4. Silpoa
5. Kirota kohtalokkaasti
6. Pakottaa tekemään toisille näitä edellä mainittuja.​

Munchaus = Pelaat hahmosi ylivoimaiseksi (OP: over powered), voittamattomaksi tai täydelliseksi.
Jokaisella hahmolla on heikkoutensa ja vahvuutensa, ja tämä pätee myös jumalhahmoihin. Jumalten kohdalla tässäkin on tietenkin selkeä valta- ja voimasuhdanne, mutta ei jumalakaan voi kaikkea osata täydellisesti. Hyödynnä hahmojen taitopisteitä tai noppaa, jos tasaväkisen taistelun pelaaminen tuntuu hankalalta!

Metapelaaminen: Hahmosi ei luonnollisesti tiedä kaikkea, mitä sinä tiedät. Hahmo ei siis voi tietää kaikkea toisen hahmosta ennen, kuin tuo on sitä tietoa jakanut - ellei kyseessä ole maineeseen liittyvät seikat. Muista, hahmosi on samassa tilanteessa toisten hahmojen kanssa kuin sinä toisten ihmisten!

Huom. AdBlockin tai vastaavan käyttö foorumilla on ehdottomasti kielletty!

Huom. Pelin yhteisellä Discord-serverillä on omat sääntönsä! Pääset sinne mukaan, kun olet rekisteröitynyt foorumille.

bottom of page