top of page
laaksonkartta_jarvi.png

Kuvaa klikkaamalla saat sen isommaksi.

Pohjoinen osa laaksoa
Pohjanvuoret

Pohjanvuoret ovat laaksoa ympäröivistä vuorista matalimpia, mutta niidenkin korkeimmat huiput ovat lumipeitteen alla. Vuoristo kohoaa itään päin mentäessä ja Mihrasin itäreunalla vuoristo onkin teräväpäistä, korkeaa ja hengenvaarallista.Pohjanvuorten läpi kulkee vaikeakulkuinen reitti pois laaksosta, mutta sen on täysin käyttökelvoton kaikkina muina vuodenaikoina kuin kesällä.Vuorten rinteillä sijaitsee jumalten Akatemia sekä vähän ihmisasutusta. Sinne on myös pystytetty alttareita komeiden näköalojen ja ohi menevien kulkureittien vuoksi.

Pohjanvuoret ovat laaksoa ympäröivistä vuorista matalimpia, mutta niidenkin korkeimmat huiput ovat lumipeitteen alla. Vuoristo kohoaa itään päin mentäessä ja Mihrasin itäreunalla vuoristo onkin teräväpäistä, korkeaa ja hengenvaarallista...

​

Lisätietoja->

Pohjoisen metsä

Kaupungin pohjoispuoleisessa metsässä kulkee useita kulkureittejä ja metsää onkin hakattu melko hajanaisesti. Metsässä asustelee satunnaisesti myös ihmisiä, mutta asutus on ehdottomasti keskittynyt metsässä kulkevien teiden ja polkujen varrelle. Siellä tavataan vain melko tavanomaisia eläimiä, eikä tätä metsää pidetä sen suhteen yleisesti mitenkään vaarallisena, vaikka sielläkin voi joskus törmätä satunnaiseen suteen.

Kaupungin pohjoispuoleisessa metsässä kulkee useita kulkureittejä ja metsää onkin hakattu melko hajanaisesti. Metsässä asustelee myös ihmisiä...

​

Lisätietoja->

Jumalakatemia

Jumalten Akatemia on suuri, ikivanha luostarirakennusta muistuttava linna. Sitä ympäröi matalahko muuri, jonka seiniä pitkin kasvaa erilaisia köynnöskasveja ja joka on jopa paikoin romahtanut. Samoin linnan valkoinen rappaus on osin jo ropissut alas, mutta silti Akatemia on ylhäinen näky kohotessaan vuoren rinteellä kohti taivaita. Muurien sisäpuolella on myös puutarha ja linnarakennuksella vielä oma sisäpihansa, jossa järjestetään juhlallisuuksia. Akatemian rajoja suojaa loitsu, jonka ohitse pääsevät vain ne, joille sen salat on jaettu: muille muurien takana ei näy olevan mitään. 

Jumalten Akatemia on suuri, ikivanha luostarirakennusta muistuttava linna. Sitä ympäröi matalahko muuri, jonka seiniä pitkin kasvaa erilaisia köynnöskasveja ja joka on jopa paikoin romahtanut...

​

Lisätietoja->

Elahan

Mihrasissakin on yksi siunattujen kylä, Elahan, joka on sijainnut Akatemian muurin kupeessa jo vuosisatoja. Se ei ole kovin suuri, mutta sieltäkin löytyy tori, sepät ja muut tarvittavat palvelut. Elahanin ainokaisessa kapakassa voi monesti nähdä Akatemia opiskelijoita, opettajia tai muuta henkilökuntaa, ja onpa siellä tavattu jumaliakin aina aika-ajoin, kun nämä ovat saapunet vierailulle entiseen opinahjoonsa. 
Elahanin kylä on pieni, mutta sen väkiluku on kasvanut viime vuosien aikana, joten palveluiden monipuolistuminen on todennäköistä. Kylän arkkitehtuuri on ihmisten omaa sirompaa ja värimaailma huomattavasti aurinkoisempi: talot on rakennettu yksinomaan puusta ja niiden seinissä saattaa nähdä jo muitakin värisävyjä, kuin valkoista ja tervaa.

Mihrasissakin on yksi siunattujen kylä, Elahan, joka on sijainnut Akatemian muurin kupeessa jo vuosisatoja. Se ei ole kovin suuri, mutta sieltäkin löytyy tori, sepät ja muut tarvittavat palvelut...

​

Lisätietoja->

Eteläinen osa laaksoa
Etelänvuoret

Eteläiset vuoret ovat korkeampia, kuin pohjoiset,  vaikka kyseiset vuoristot yhdistyvätkin laakson itäreunalla kaikista korkeimmiksi, teräviksi ja hengenvaarallisiksi huipuiksi. 
Eteläisten vuorten solissa tuulee lähes jatkuvasti ja pienet lumivyörytkään eivät ole harvinaisia. Niiden vaarallisesta korkeudesta johtuen kovin harva on koskaan yrittänyt kiivetä niiden yli. Etelänvuoret ovat sitä paitsi Eteläisen metsän takana, ja jo pelkkä metsä takaa sen, että demonit tai ihmiset, jotka vuoren rinteille uskaltavat kotinsa rakentaa, saavat olla melko rauhassa tunkeilijoilta.

Eteläiset vuoret ovat korkeampia, kuin pohjoiset,  vaikka kyseiset vuoristot yhdistyvätkin laakson itäreunalla kaikista korkeimmiksi, teräviksi ja hengenvaarallisiksi huipuiksi...

​

Lisätietoja->

Eteläinen metsä

Mihrasin etelänpuoleinen metsä on villiä ja kesyttämätöntä aluetta. Sen karmivassa kasvustossa lymyilee jos jonkinmoista petoa ja eläintä, ja siellä tapahtuneista yliluonnollisista asioista kerrotaan kaupungissa pelonsekaisen kunnioituksen vallassa.
Eteläisen metsän perällä, aivan laakson itäreunallan alue on niin korkealla, että siellä voi olla jopa ympärivuotisesti lunta, mutta harva uskaltaa edetä metsässä niin kauas.

Kaupungin pohjoispuoleisessa metsässä kulkee useita kulkureittejä ja metsää onkin hakattu melko hajanaisesti. Metsässä asustelee myös ihmisiä...

​

Lisätietoja->

Noiduttu metsä

Eteläinen metsä on kokonaisuudessaan jo karmiva ja vaikeakulkuinen, mutta eritysti ihmisissä herättää pelkoa aivan kaupungin lähellä oleva, vuoristoon kiipeävä ”noiduttu alue”. Sanotaan, että kun kerran käy korkeiden ja tummien havupuiden katveeseen, ei koskaan löydä ulos – tai jos löytää, niin ei enää samana ihmisenä. Maasto on vaikeakulkuista ja kasvitkin ovat tottuneet taistelemaan hengestään ympäri vuorokauden kestävässä pimeydessä vuorien varjossa. Moni kertoo kokeneensa alueella ”mustan magian kosketuksen” ja ihmisten kerrotaan hävinneen metsään ja sitten palanneen sieltä riivattuina ja murhanhimoisina. Nuoriso ottaa usein mittaa toisistaan lähtemällä samoilemaan alueen reunoille.

Eteläinen metsä on kokonaisuudessaan jo karmiva ja vaikeakulkuinen, mutta eritysti ihmisissä herättää pelkoa aivan kaupungin lähellä oleva, vuoristoon kiipeävä ”noiduttu alue”. Sanotaan, että kun kerran käy korkeiden ja tummien havupuiden katveeseen, ei koskaan löydä ulos...

​

Lisätietoja->

Kartan numeroidut
 sijainnit
1. Elämän jumalan asuinpaikka

Elämän jumalan ja Kuoleman jumalattaren koti on suuri Pohjanvuoren rinteeseen osittain louhittu valkoiseksi rapattu kartano, jonne kulkija ei löydä, ellei tuo tiedä tarkasti, missä se sijaitsee tai ole kutsuttu saapuvaksi vierailulle.

Lisätietoja->

2. Demonien rotko

Kaukana poluista sijaitseva halkeama on osoittautunut loistavaksi piilopaikaksi, sillä se on hankalasti löydettävissä sen ylle kasvaneen kasvillisuuden vuoksi. Tänne on asettunut pieni perheenomainen joukkio demoneita, jotka asuvat kymmenmetristen seinämien suojassa luolissa ja majoissa.

Lisätietoja->

3. Muinaiset asumukset

Aivan Pohjoisen metsän perukoilta itäisimpien vuorien kupeesta voi löytää ison alkukantaisen asuinyhteisön jäännökset.  Kyseessä on nykyisiin yhteisöihin verrattuna suuri demonikylä ajalta ennen demonivainoja – se on jäänyt juuri sellaiseksi, kuin se oli ennen "puhdistusta".  Alue ei ole yleisessä tiedossa.

Lisätietoja->

4. Raunioitunut luostari

Vuosisatoja vanha, osittain romahtanut luostari toimii piilopaikkana ja kotina entiselle Kuoleman jumalalle. Luostari on lähellä noiduttua metsää, mutta vahvan illuusioloitsun vuoksi sinne löytävät vain ne, jotka tietävät mistä sitä pitää etsiä. Piha on u-mallinen ja sitä reunustavat romahtaneet muurit.

Lisätietoja->

5. Hylätyt metsästysmajat

Lähes keskeltä laaksoa joen eteläpuolelta voi matkalainen löytää viisi, hylättyä metsästysmajaa. Niistä yksi on muita suurempi ja pienemmät on rakennettu sen ympäristöön pienin välimatkoin toisistaan. Talot ovat ränsistyneitä ja osa niistä on jo osin romahtaneita, mutta etenkin isoin rakennus on vielä yllättävän hyvässä kunnossa. Rakennukset näyttävät siltä, kuin niistä olisi vain joskus lähdetty ajojahdille ja sen jälkeen ne olisi täysin unohdettu. 

Lisätietoja->

6. Vuoristokylä

Eteläisen metsän takana kohoavat Eteläiset vuoret ovat vaikeakulkuisuutensa ja pelottavuutensa vuoksi hyvin harvakseltaan käytettyjä ihmisten toimesta – joten siellä on demoneille loistava paikka piileskellä.  Kylän asukkaat asuvat luolissa ja hataroissa majoissa.

Lisätietoja->

7. Demonilahkon alue

Tällä alueella majailee laakson tämän hetkisistä demonilahkoista suurin. Tämän lahkon toimintaa leimaavat väkivalta ja arvaamattomuus, ja sen jäsenistö onkin pitkälti taisteluvimmaisista demoneista koostuva. Kaikkia yhdistää viha ihmisiä ja jumalia kohtaan.

Lisätietoja->

8. Kuolonrotko

Laakson perukoilla on Eteläisiltä vuorilta aina jokeen asti laskeutuva valtava rotko, joka näyttää siltä, kuin terävähuippuiset vuoret oltaisiin revitty kahtia ja niiden mukana koko maakin olisi haljennut. Kunnioitusta herättävä rotko on niin syvä, ettei sen pohjalle olla ainakaan tiedettävästi laskeuduttu...

Lisätietoja->

9. Tie Ludiaanien 
pappilaan

Pohjanvuorten laskeutuessa rosoisesti mereen ne muodostavat rauhaisan muulta laaksolta piilossa olevan laguunin. Tähän laguuniin ludiaanit ovat rakentaneet oman uskonsa keskuksen: kauniin kallion kupeeseen hiljalleen aikojen saatossa rakennetun pappilan ja sen ympäröivät asuin- ja maanviljelyalueet.

Lisätietoja->

bottom of page